Uspjesi


Znate li da u Zaprešiću i okolici živi gotovo trideset prvaka svijeta i Europe!?


O da! Živa i lako dokaziva istina! Zaprešić i okolica područje su s najvećom koncentracijom najljepših pasa na svijetu!
Od Pušće i Pojatnog do Jablanovca i samog centra Zaprešića, danas žive psi kojima se dive svijet i Europa.

Tu su, na primjer, klamber španijeli koji gotovo svake godine osvajaju titule najljepših nas svijetu i Europi, u našem kraju su i najljepši škotski ovčari na svijetu, prvaci svijeta i prvaci Europe, tu su i dva najljepša peruanska bezdlaka psa na svijetu, u istoj pasmini su i dva mlada prvaka svijeta, ali blizu je i najljepši mladi meksički bezdlaki pas, tu je i najljepše štene poljskog hrta, našim krajem prolama se lavež najljepših lucernskih goniča u svijetu i u Europi, može se čuti i najljepša veteranka među francuskim buldozima na svijetu, ali i štenci francuskih buldoga s titulama najljepših sa svjetskih i europskih izložbi.

Big Booms's Banditos Dex, dvostruki prvak svijeta i Europe, najljepši pas pasmine na slavnom Cruftsu, uzgoj Lane Levai iz Zaprešića
Lucernski gonič Orca Of Hunter’s Enigma, mlada prvakinja svijeta i prvakinja Europe, uzgoj Petra Dimić iz Jablanovca
Stoneville Walk On The Wilde Side, poljski gonič, mlada prvakinja svijeta, uzgojen u Pušći
Peruanski bezdlaki pas Gruffalina's Run To the Hills, europski prvak, uzgoj Lidija Klemenčić, Pušća

Svjetska izložba pasa u Amsterdamu 2018. godine: Tri klamber španijela koje je uzgojila Lana Levai iz Zaprešića, progašeni su četvrtom najljepšom uzgojnom skupinom pasa na svijetu!
Iman Ideal Totegnac, najljepše štene francuskog buldoga u Europi, uzgoj Manuela Lulić Galović iz Pušće


Tu su, dakle, psi koji su osvajali svoje titule na svjetskim i europskim prvenstvima od Budimpešte do Šangaja, od Leipziga do Moskve, pa i na najvažnijoj izložbi pasa na svijetu, Cruftsu u engleskom Birminghamu! A osvojiti titulu na Cruftsu, u svijetu pasa znači isto što i osvojiti titulu na Wimbledonu u svijetu tenisa! Upravo je u Zaprešiću uzgojen prvi pas hrvatskog vlasnika i uzgajivača koji je na Cruftsu bio naljepši od svoje pasmine, spomenutih klamber španijela! No osim onih koji se natječu u ljepoti imamo i pasmina koji koje osvajaju titule u drugim disciplinama, od utakmica na kojima sudjeluju i pobjeđuju naši lovački psi, poput njemačkih ptičara i špringer španijela, do drugih kinoloških priredbi i natjecanja u poslušnosti, radu, brzini, njuhu.

Važno je reći i da se među uzgajivačima u našem kraju nalaze pravi pioniri koji su se svojim rezultatima i dometima upisali u povijest mnogih važnih pasmina!
  • Jeste li znali da je u našem kraju na svijet došlo prvo leglo peruanskih bezdlakih pasa u Hrvatskoj, jedinstvene pasmine koja zbog svoje osobitosti uživa zaštitu Unescoa, Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu?
Peruanski bezdlaki psi

  • Jeste li znali da se lavež prvih goniča rakuna uzgojenih u Hrvatskoj prolama kroz Pušću, a upravo je mužjak iz Pušće bio prvi u povijesti od svoje pasmine koji je kročio na kultni zeleni tepih Cruftsa?
Prvi goniči rakuna uzgojeni u Hrvatskoj
  • Znate li da se i Jablanovcu čuju prvi lucernski goniči koji su došli na svijet u Hrvatskoj, a mama im je bila prvakinja svijeta i Europe!?
Lucernski goniči u Jablanovcu

Popular Posts